LAS LOGO PRP LEADER EU SLO barvni Logo EKP SLO slogan
GrbLjubljana grb obcina IG GrbSkofljica GrbGrosuplje
 
SREČANJE PREDSEDNIKOV SLOVENSKIH LAS (18. 4. 2017)
 

Društvo za razvoj slovenskega podeželja v sodelovanju z LAS Stik je v torek, 18. 4. 2017, organiziralo srečanje predsednikov slovenskih lokalnih akcijskih skupin v Žužemberku. Na Grajskem trgu pred gradom Žužemberk nas je sprejel predsednik LAS-a Stik, predstavil organiziranost in delo njihove lokalne akcijske skupine ter nas popeljal na ogled gradu.

Na delovnem srečanju smo se najprej na kratko predstavili prisotni predsedniki LAS, ki nas je bilo 19. Sledila je seznanitev z aktualno problematiko CLLD (sprememba uredbe CLLD, problemi z iskanjem treh ponudb za materiale in storitve potrebne za izvedbo posamezne operacije s strani prijaviteljev in partnerjev, zagotovitev financiranja operacij s strani društev, projekti sodelovanja LAS, …). Skladno s pozivom MKGP za določitev predstavnika slovenskih LAS v Odboru za spremljanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014 – 2020 z dne 14. 3. 2017 so bile izvedene volitve za predstavnika in nadomestnega predstavnika.

Sprejet je bil tudi dogovor, da se srečanja predsednikov LAS Slovenije organizirajo enkrat letno, kar bo pripomoglo k medsebojnemu spoznavanju, aktivnejšemu sodelovanju med predsedniki LAS ter lažjemu razreševanju aktualnih problemov pri izvajanju ukrepa CLLD.

 SrecanjePredsednikovLAS 18042017 m