LAS LOGO PRP LEADER EU SLO barvni Logo EKP SLO slogan
GrbLjubljana grb obcina IG GrbSkofljica GrbGrosuplje
 

ZGODOVINSKI DAN - OTVORITEV POVEZOVALNEGA VODA VOLAVLJE – JANČE (26.8.2021)

 Za Janče in bližnje vasi se je četrtek, 26. avgust 2021, zapisal v posebni del naše zgodovine. Namreč po več desetletjih prizadevanj in iskanju sogovornikov s strani Mestne občine Ljubljana za izvedbo obsežnega projekta zagotovitve pitne vode, je napočil dan, ko je v domove  v vaseh Gabrje, Janče in Tuji Grm ter podružnično šolo Janče začela teči kakovostna pitna voda.

Na ta zgodovinski dan smo se zbrali na vrhu Janč in v družbi g. Zorana Jankovića, župana MOL, g. Dejana Crneka, podžupana, ga. Aline Cunk Perklič iz kabineta ministra Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, g. Josipa Pintarja, vodilnega partnerja Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem, strokovnih sodelavcev Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet g. Davida Polutnika, vodje oddelka, g. Miha Zorna, vodje projekta Povezovalni vod Volavlje-Janče, ga. Uršule Longar, vodje odseka za promet, g. Gorazda Masla, vodje odseka za razvoj podeželje in člana Upravnega odbora LAS SMP, predsednika ČS Sostro g, Igorja Koprivnikarja in ostalih članov Sveta ČS Sostro, bivšega predsednika g. Janeza Moškriča, domačinov, otrok in ostalih vabljenih. Kot se za Janče spodobi, so najprej zapeli janški šolarji pesem Na Janče zdaj gremo. Po uvodnem pozdrav in nagovoru Marjane Marn je vse zbrane nagovoril župan. Sledila je pesem Dekle je zajemalo z vedrom vodo, nagovor g. Viktorja Dolinška, direktorja Komunalnih gradenj Grosuplje, recitacija Janče so dobile kakovostno vodo, kjer smo vsi skupaj nazdravili s čisto pitno vodo. Ponovno je zadonela pesem šolarjev. Sledila sta govora ga. Aline Cunk Perklič, MKGP in g. Josipa Pintarja, LAS SMP. Sledilo je igranje Melanije na harmoniko in prepevanje pesmi Ljubim planine. S prerezom traku se je slavnostno otvoril vodovod. Za zaključek so šolarji poklonili darilca vsem, ki so pomagali, da se je zgodil dan, ko smo dobili tako želeno pitno vodo. 

Hvala Mestni občini Ljubljana, Lokalni akcijski skupini Sožitje med mestom in podeželjem in Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ste omogočili izvedbo projekta Povezovalni vod Volavlje-Janče.

IMG 4978m  IMG 4979m   IMG 4999m  IMG 5001m 
 IMG 4991m  IMG 4981m  IMG 4988m